Door verder te klikken op onze website, accepteer je automatisch onze cookies. Hiermee volgen wij en derden je internetgedrag. meer weten? sluiten

Help en Info bij Auto Adverteren

 • Auto verkopen Tips voor de beste prijs

  Je auto verkopen doe je niet iedere dag. En omdat het niet jouw vakgebied is helpen wij je graag een handje zodat jouw advertentie nog aantrekkelijker wordt dan die van autobedrijven. Maak dus gebruik van de onderstaande tips.
 • Auto informatie

  Je krijgt enkel en alleen serieuze reacties en potentiële kopers als jij uitgebreid en secuur bent in het geven van informatie over de auto. Heeft je auto bijvoorbeeld een paar krassen, omschrijf de krassen dan duidelijk en zet er niet neer dat de auto “normale gebruikssporen” heeft, want dat is vragen om problemen.


  Voorbeeld: De auto heeft op het linker achterportier een kras van 3 cm waarbij er wit door de lak heen komt.


  Doe dit met ieder krasje (ook velgen), storings lampje dat brandt en eigenlijk alles wat je aan je auto kunt vinden. Zo kom je alleen maar eerlijk over. Wees zakelijk, het gaat immers om een hoop centen.

  Schrijf een pakkende tekst. Geen grappig verhaal maar benoem de pluspunten van je auto en waarom jouw auto interessant is om te kopen.

 • Auto foto’s

  Plaats zoveel mogelijk foto’s. Neem aan de buitenzijde van ieder aanzicht een foto dus voor, links voor, links geheel, links achter, achter, rechts achter, rechts geheel, rechts voor. Zo heb je je hele auto op de foto staan.


  Maak vervolgens een foto van de bekleding voor- en achter waarop duidelijk te zien is dat de bekleding heel is.


  Een foto van de teller met de motor draaiend zodat de koper direct weet dat er geen storingslampjes branden. Neem gelijk de middenconsole op het dashboard mee en de console tussen de stoelen zodat bepaalde opties ook goed zichtbaar zijn.


  Alle beschadigingen die je in de omschrijving hebt genoemd maak je ook een foto van en als laatste de velgen.

 • Bezichtiging afspraak en proefrit

  Zorg ervoor dat je de potentiële koper ook echt als een koper behandelt. Geef hem geen ruimte voor onderhandeling en zorg ervoor dat de auto eruit ziet alsof hij zo de showroom uit komt rollen.


  Een kleine checklist:
  - Vloeistoffen op peil brengen
  - Auto schoon van binnen en van buiten
  - Onderhoudsboekje bij de hand
  - Alle sleutels aanwezig
  - Autopapieren aanwezig (inclusief tenaamstellingscode)


  De koper zal na het inspecteren van je auto (waar hij niets om te onderhandelen aan heeft kunnen vinden door de perfecte omschrijving) een proefrit willen maken. Ga ALTIJD mee met de proefrit en vraag of je het rijbewijs mag zien. Maak er een foto van.


  Wil je nog meer zekerheid? Laat de koper dan een proefrit verklaring invullen. Deze kun je hier downloaden.


  Klik hier om een proefrit verklaring te downloaden.

 • Onderhandelen

  Als je bovenstaande stappen goed hebt gevolgd en je bent ultra eerlijk over je auto geweest, dan is er geen ruimte voor onderhandeling. Desalniettemin zal de potentiële koper met je onderhandelen over de prijs. Zo werkt het nu eenmaal. Je kunt in ieder geval terugvallen op het feit dat de auto precies is zoals omschreven en zijn/haar bod op basis van die omschrijving was. Vraag waarom de koper alsnog wil onderhandelen aangezien jouw auto exact aan de omschrijving voldoet. De kans is groot dat de koper je auto dan alsnog koopt voor de in eerste instantie geboden prijs.


  Veel consumenten zoals jij vinden het niet fijn om te onderhandelen of vreemde mensen over de vloer te krijgen. Speciaal voor consumenten die dit niet prettig vinden is AutoVendi.nl ontwikkeld. Hier kun je net als bij ons gratis je auto aanmelden voor de verkoop alleen hier wordt het onderhandelen voor jou gedaan.

 • Auto verkopen

  Is de koper akkoord met jouw voorstel dan kun je overgaan tot de daadwerkelijke verkoop van je auto.


  Maak een koopovereenkomst waarin duidelijk staat omschreven wat jullie hebben afgesproken. Op die manier kan er achteraf nooit een geschil ontstaan.


  Klik hier om een verkoop verklaring te downloaden.

 • Betaling

  De meest veilige manier van betalen is door middel van een spoedoverboeking via de bank. Met een spoedoverboeking staat het geld er vrijwel direct op en kun je gelijk kijken of het is bijgeschreven. Je geeft de sleutels en tenaamstellingscode pas af als het geld op je rekening staat.


  Cheques zijn niet meer van deze tijd en Paypal wil je helemaal niet aan beginnen als het gaat om de betaling van jouw auto.


  Contant geld is een optie, zeker bij kleine bedragen maar wordt er met contant geld betaald, dan is het verstandig om dit direct te storten waar de koper bij is. Dan weet je gelijk of het echt geld betreft.